Ana içeriğe atla

Yılın Babası



Az önce 6-7 yaşlarında bir çocuğun renkli içeceğini her yere dökmesine şahit oldum. Zemin, masa, her yer resmen içeceğin mavi ve kırmızı rengine bürünmüştü. Çocuk yukarıya, babası olduğunu düşündüğüm adama bakıp hemen özür dilemeye başladı.

Babası kızıp bağırmak yerine sadece şey dedi: “Olan olmuş. Hadi gidip peçete alalım da sana nasıl temizleyeceğini göstereyim.” Sakin bir biçimde peçete almaya gittiler ve babası çocuğun tüm pisliği temizlemesine yardım etti.

Sonra, peçeteleri çöpe atarken, babası çocuğuna dedi ki: “Uzun bir süre insanoğlu olacaksın. Çok zeki bir beynin var ve neler yaptığın konusunda daha bilinçli olman çok önemli. Yani, bir sonraki sefer çevrendeki şeylere karşı daha dikkatli ol ki böyle ufak kazalar yaşamayasın. Bu tip ufak aksaklıklar önlenebilir ama yine de olmasında bir sakınca yok. Hatalarının sorumluluğunu aldığın sürece bunlar gelir geçer.” Sözleyecek sözüm kalmadı. İşte bu "Nasıl ebeveynlik yapılır?" dersidir.
Gelişmeler için düzenleme: Hala yakınımdalar ve baba az önce dedi ki: “Biliyorum, böyle büyük dağınıklar çok üstüne geliyor gibi gözükebilir ve kendi başına halledemeyeceğini düşünebilirsin ama her zaman yardım isteyebilirsin. Eğer yardıma ihtiyacın varsa yardım istemek sıkıntı değildir.